Αριστοτέλης Βάθης : Ψυχίατρος - ΨυχοθεραπευτήςΕπικοινωνία

Βάθης Α. Αριστοτέλης
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Βιοχημικός, Ομοιοπαθητικός (βιογραφικό)
MD, MSc, BSc, ECP

Ψυχίατρος, Περικλέους, Χολαργός

Διεύθυνση Ιατρείου: Λεωφ. Περικλέους, Χολαργός, ΤΚ 15561, πλησίον στάσης Μετρό "Χολαργός", "Είσοδος 4" από Λεωφ. Μεσογείων

Ο γιατρός δέχεται με ραντεβού πρωϊνές (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) και απογευματινές ώρες (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή). Μετά από συνεννόηση, μπορεί να δεχθεί Σάββατο και Κυριακή ή να γίνει συνεδρία μέσω Skype. Το τηλέφωνο της Γραμματείας για ραντεβού είναι:

Στην τηλεφωνική επικοινωνία για το πρώτο ραντεβού θα σας γίνουν ορισμένες σύντομες ερωτήσεις για το ιστορικό σας, όπως για τη διάγνωση που ίσως υπάρχει, φάρμακα που ήδη παίρνετε, και άλλες.

Το πρώτο ραντεβού με νέους ασθενείς είναι διάρκειας 2 ωρών, κατά το οποίο γίνεται (α) αρχικώς προσεκτική διερεύνηση σε βάθος του ιστορικού, (β) διάγνωση και συζήτηση για τις θεραπευτικές επιλογές σύμφωνα με την expert opinion του γιατρού. Ο γιατρός είναι καταρχήν άνθρωπος και θα σας ακούσει προσεκτικά και με υπομονή, πρωτού σας πει τη γνώμη του για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα όσα σας ταλαιπωρούν. Δεν θα σας χορηγήσει φάρμακα με το 'καλημέρα'. Ετσι θα λάβετε την γνώμη ενός ειδικού σε διάφορα θεραπευτικά συστήματα, για το ποια θεραπευτική μέθοδος ή συνδυασμός αυτών μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο και το ποιες μπορεί να είναι οι ρεαλιστικές προσδοκίες & πρόγνωση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού, αναλόγως του ιστορικού και της κατάστασης του ασθενούς, μπορεί (γ) να γίνει συνταγογράφηση αγωγής ομοιοπαθητικών ή ψυχιατρικών φαρμάκων ή παρεμβάσεις EMDR.

Στη συνέχεια, ο χρόνος των επόμενων ραντεβού διαμορφώνεται ως εξής, αναλόγως των θεραπευτικών επιλογών:
- Ψυχοθεραπεία (ατομική): 1 ώρα
- Οικογενειακές συνεδρίες ή συνεδρίες ζεύγους: 1.5-2 ώρες
- EMDR: 1.5 ώρα
- Ομοιοπαθητική: μισή ώρα έως 1 ώρα
- Life coaching: 1 ώρα
- Ψυχιατρική παρακολούθηση: μισή έως 1 ώρα

Σημαντικές πληροφορίες

 • Οι ασθενείς προσεγγίζονται με ένα συνδυασμό θεραπευτικών εργαλείων, με κεντρικό άξονα την Ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με EMDR και ομοιοπαθητική. Φάρμακα χορηγούνται όταν αυτά είναι απολύτως απαραίτητα. Οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν συστηματικά με τον εαυτό τους, γενικά έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, βρίσκοντας λύσεις και ίαση σε χρόνια προβλήματα. Ο κ.Βάθης κατέχει το υψηλού κύρους Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχοθεραπείας (ECP), το οποίο κατέχουν ελάχιστοι ψυχιάτροι στην Ελλάδα.

 • Οσον αφορά συγκεκριμένα τις κρίσεις πανικού, τα αποτελέσματα από τη συστηματική (τακτική) συνδυασμένη θεραπεία γενικά είναι εξαιρετικά και οι ασθενείς απαλλάσσονται του προβλήματος εντός 6-12 μηνών.

 • Πολλοί ασθενείς επιθυμούν να διακόψουν πλήρως την φαρμακευτική αγωγή την οποία ήδη λαμβάνουν και να αντικαταστήσουν αυτή με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Αυτό σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να γίνει σταδιακά, αλλά όχι αδιακρίτως για όλους τους ασθενείς, ιδιαιτέρως δε για εκείνους που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις (όπως για παράδειγμα Σχιζοφρένεια ή Διπολική Διαταραχή) στις οποίες η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει μόνο ως συμπληρωματική μέθοδος.

 • Οσον αφορά τα μη-ψυχολογικής φύσεως προβλήματα (πχ άσθμα, καρδιολογικά προβλήματα, ψωρίαση, κλπ) ο γιατρός αναλαμβάνει μόνο την ψυχοθεραπεία των ασθενών αυτών.

 • Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (αλκοόλ, κάνναβις, κλπ) καθιστά δύσκολη τη θεραπεία. Η ουσιαστική θεραπεία εξαρτημένων ατόμων απαιτεί παράλληλα θεραπευτικό πλαίσιο απεξάρτησης.


  Ιατρικοί Σύλλογοι:

  Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.)

  Μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (Ε.Ψ.Ε.)

  Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ο.Ι.)
  (και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ο.Ι.)

  Εκπρόσωπος της Ελλάδας (NVP) στην Διεθνή Ένωση Ομοιοπαθητικών Γιατρών (Liga Medicorum Homoeopathica Internationalis, LMHI)

  Σύλλογοι Ψυχοθεραπείας:

  Μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας (E.A.P.)

  Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.)

  Μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A.)

  Βιογραφικό - Σπουδές

  Μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του ιατρού.